Vlada: Vreoci će ipak biti iseljeni

Vlada Srbije utvrdila je da je izgradnja koridora kroz naselje Vreoci od javnog interesa i da je eksproprijacija tog dela zemljišta neophodna.

Izvor: Beta

Petak, 30.09.2011.

15:25

Default images

Kako je rečeno u Ministarstvu životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, na ovaj način biće omogućeno nesmetano sprovodjenje svih započetih postupaka eksproprijacije, administrativnog prenosa i rešavanja imovinsko-pravnih odnosa za tu lokaciju.

U Ministarstvu navode da sada republika ponovo ima utvrdjeni javni interes u skladu sa zakonom za sve te parcele i da je sve to bazirano na odluci "Kolubare", a odnosi se na zatvaranje groblja i njegovo preseljenje na novu lokaciju.

Upravni sud prvobitno je poništio rešenje o utvrdjivanju javnog interesa za naseljeno mesto Vreoci, a odmah posle toga Rudarski basen "Kolubara" je pokrenuo inicijativu za utvrdjivanje novog javnog interesa, a biće obuhvaćene sve one parcele koje su bile predmet prvostepenog rešenja.
Javni interes daje mogućnost da nadležni organi, odnosno imovinsko-pravne službe po zahtevu krajnjeg korisnika -"Kolubare" mogu da donose rešenja o eksproprijaciji, što podrazumeva rešavanje imovinsko-pravnih odnosa u cilju raseljenje i oslobadajnje te lokacije za nove kopove.

U Ministarstvu navode da će to omogućiti nesmetano srovodjenje svih zapocectih postupaka eksproprijacije, administrativnog prenosa i rešavanja imovinsko-pravnih odnosa za tu lokaciju.

Predstavnici resornih ministarstava i rukovodstvo "Kolubare" više puta su napominjali da je preseljenja Vreoca neophodno, kako bi to preduzeće obezbedilo kontinuitet u proizvodnji uglja.

Za iseljenje Vreoca do sada je Rudarski basen "Kolubara" uložio više od 40 miliona evra, a ove godine će za te namene biti izdvojeno još 20 miliona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: