Niče nautička "oaza" u Grockoj

Na prostoru nekadašnjeg odmarašta Investbanke u Grockoj, počinje izgradnja modernog turističko nautičkog kompleksa Marina Oasa, vrednog od 8 do 10 miliona evra.

Izvor: B92

Petak, 05.08.2011.

11:38

Default images

Marina Oasa biće udaljena je svega trideset kliometara od Beograda i smeštena na najlepšem delu Dunava u Srbiji.

Na dva hektara zemljišta biće sagrađen hotel sa apartmanskim delom, sportski tereni i dvorane, otvoreni i zatvoreni bazeni, marina sa 50 vezova, kažu u firmi Appraisal Associates, koja je investitor projekta i vlasnik bivšeg bančinog odmarališta.

Projekat će se odvijati kroz tri faze. Prva bi trebalo da obuhvati izgradnju nautičkog bloka, odnosno marine i celog sportskog kompleksa. Ova faza zauzima 70 odsto površine i oko 10 odsto investicije.

Sledeća faza bi bila izgradnja apartmana, dok je u trećoj planirana izgradnja hotela sa svim pratećim sadržajima. Izgradnja hotela sa wellness centrom stajaće oko šest miliona evra, dok će apartmanski blok koštati oko 1,5 miliona evra. Za pružanje hotelskih usluga smeštaja gostiju u Marina Oasa biće izgrađen moderan objekat kapaciteta 40 dvokrevetnih soba, površine 27 do 30 kvadrata, sa velikim terasama i pogledom na Dunav i sportske terene.

Sobe će biti na prvom i drugom spratu, dok će se u prizemlju nalaziti hotelski lobi sa recepcijom, restoranom i velikom terasom sa divnim pogledom na reku.

Ispod lobija, u nivou sportskih terena, biće izgrađen wellness centar ukupne površine 1.300 kvadrata, sa zatvorenim bazenom i đakuzi kadama, fitnes salom, saunom, tepidarijumom, salama za masaže i tretmane za relaksaciju i salonom lepote .

Gosti će moći da prespavaju i u apartmanskom bloku koji će imati 20 dvosobnih apartmana, sa dve dvokrevetne sobe, jednom dnevnom i malom kuhinjom.

Apartmani će biti prilagođeni dužem boravak, a razmišljamo i o prodaji tih jedinica na tržištu, po sistemu time sharea. Ta mogućnost biće posebno interesantna nautičarima čija bi plovila bila u marini.

Potencijalni vlasnici bi na na raspolaganju imali sve sadržaje u hotelu, naravno po povlašćenim uslovima.

Marina Oasa imaće zatvorenu sportsku halu sa dva terena za male sportove, u okviru koje će biti dve fitnes sale i igraonica za decu. Na obali Dunava nalaziće se četiri otvorena terena za male sportove sa različitim sportskim podlogama, atletska staza sa tartan podlogom, zatim otvoreni bazen na za odrasle i dečji bazen. Bazen će se prostorati na 250 kvadratnih metara.

Zatvoreni bazen površine 180 kvadratnih metara planiran je u okviru hotela, sa savremenom fitnes salom.

Trenutno su u toku izrada neophodne urbanističke dokumenatcije koju priprema Urbanistički zavod Beograda i pregovori sa potencijalnim partnerima. Jovanović ističe da su interesovanje za saradnju na izgradnji Marine Oasa već pokazali potencijalni strateški partneri.

“Raspoloženi smo za sve vrste partnerstva, dakle manjinsko i većinsko učešće u vlasništvu budućeg centra, kao i formiranje konzorcijuma. Appraisal Associates u projekat inicijalno unosi vlasništvo nad nekretninom i pravo svojine, projektnu dokumentaciju i dosadašnju realizaciju” , kaže Dragan Jovanović direktor firme Appraisal Associates.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: