Nikolić: Srbiji potreban Milan Beko

"Milan Beko je izuzetno sposoban, Srbiji je potreban takav čovek", kaže lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić.

Izvor: Politika, Press

Nedelja, 24.07.2011.

00:00

Default images

"Ne mora da bude u vladi, neka samo ljude u svetu s kojima sarađuje ubedi da je Srbija zemlja u koju bi trebalo ulagati. Meni bi to bila dovoljna podrška", dodaje on.

Nikolić naglašava i da ga ne bi zvao u vladu samo zato što je sada u sukobu sa vlasti.

Takođe, na pitanje hoće li Milan Beko imati povlašćen tretman ako SNS dođe na vlast zato što je bio jedan od retkih koji je Nikolića posetio u bolnici prilikom štrajka, lider naprednjaka za Pres kaže da je Beko "i do sada imao povlašćen tretman".

"Njegov dolazak je bio odgovor na moje izjave da smo prijatelji, iako se nismo videli godinu i po dana. Jesmo prijatelji, nismo u svađi. Kada je došao da me obiđe rizikovao sam mnogo, jer sam znao da će mediji to da slikaju. Rekao je da će doći ponovo sutradan, ali nije došao", navodi Nikolić i dodaje da Beka od tog dana nije ni video ni čuo.

Na pitanje koje će prve poteze povući ako dođe na vlast kako bi se podigao životni standard, Tomilsav Nikolić kaže da je "prvi potez da se poljoprivreda i energetika u roku od nekoliko meseci postave kao stubovi oslonca Srbije. A drugi su velike investicije u Srbiji koje dogovaram sa velikim i moćnim državama".

Vučić: Imamo program, ne samo obećanja

Istovremeno, zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić za Politiku kaže da nije tačno da naprednjaci građanima nude samo načelna obećanja i da nemaju konkretan program.
Vučić ističe da je SNS već podneo Predlog zakona o javnim nabavkama, koji će dovesti do uštede između 400 i 500 miliona evra i da "deo tog novca možemo da uložimo u poljoprivredu, deo u infrastrukturne projekte i železnicu".

"Mislimo da možemo da obezbedimo više investicija za našu zemlju ako se izborimo protiv korupcije, omogućimo da se sve dozvole dobijaju na jednom mestu, da investitori ne čekaju dozvole po dve, tri, četiri godine ili da ih nikad ne dobiju", kaže zamenik predsednika SNS.

Takođe, on navodi i da "moramo da imamo dobre fiskalne zakone koje nećemo da menjamo svakih šest meseci, posebno kad je reč o akcizama, jer tako teramo investitore. I, naravno, moramo da stvorimo atmosferu za privlačenje investitora – to možemo dobrim zakonima, smanjenjem birokratije, smanjenjem korupcije".

Na pitanje zašto aktuelna vlast to ne radi, Vučić odgovara da je "siguran da znaju da su to stvari koje moraju da se reše, ali oni su toliko duboko ušli u koruptivne vode i tu svako gleda kako će koju kombinaciju za sebe da napravi".

"Oni hoće da imaju punu kontrolu, da sve prolazi kroz njihove ruke, jer su onda oni bogovi, kraljevi. I umesto da puste ljude da rade, oni su sve zaustavili samo da bi, kao Veliki brat, imali apsolutni uticaj i apsolutnu kontrolu nad biznismenima", dodaje on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

178 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: