Dulić: Pravimo profit od đubreta

Srbija će za nekoliko meseci dobiti 20 reciklažnih centara i skoro dve trećine stanovnika srbije dobiće mogućnost i uslove za razvrstavanje otpada.

Izvor: B92

Petak, 08.07.2011.

14:14

Default images

To je najavio ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić.

Dulić je sa predsednicima 16 gradova i opština potpisao ugovore o sufinansiranju izgradnje i opremanja reciklažnih centara.

Dulić je istakao da to predstavlja korak napred za stvaranje uslova da građani Srbije sami krenu da razvrstavaju otpad i da on na kraju završi u reciklažnoj industriji. Ministar je istakao da će uz pomoć 650 miliona dinara, koje je Vlada obezbedila za komunalna preduzeća, u narednim mesecima biti završeno 20 reciklažnih centara.

Prema njegovim rečima 60 odsto stanovništva Srbije biće pokriveno infrastrukturom za separaciju otpada.

Dulić je ukazao da 40 do 50 odsto otpada na deponijama ima ekonomsku vrednost i od njega može da se podigne reciklažna industrija, a današnje potpisvanje ugovora uštedeće desetine miliona dinara, jer će otpad ići u reciklažnu industriju.

On je napomenuo da je u poslednje tri godine, zahvaljujući reciklažnoj industriji otvoreno 7.000 radnih mesta, a očekuje se da će izgradnja reciklažnih centara omogućiti otvaranje dodatnih radnih mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: