Noletovi milijarderi grade fabrike

Milijarderi Bili Ngok i Ron Barkl već su održali sastanak sa državnim vrhom i sklopili prve dogovore o investiranju u Srbiju.

Izvor: Blic

Četvrtak, 07.07.2011.

00:02

Default images

Podsetimo, njih je srpski teniser Novak Đoković pre tri dana doveo u Beograd.

Kako Blic saznaje, Ngok će u Nišu otvoriti fabriku koja će se baviti proizvodnjom energije, a dogovoreno je i da se u tom delu Srbije prave proizvodi modne kuće “Serđo Takini”.

Takođe, dogovoreno je i da se srpski poljoprivredni proizvodi prodaju hotelima i trgovinskim lancima širom Amerike čiji je vlasnik Amerikanac Barkl.

Ministar Vuk Jeremić i najbolji svetski teniser Novak Đoković bili su domaćini uglednim biznismenima

"Konkretni dogovori sa kineskim i američkim biznismenom su postignuti, a uskoro će biti i stavljeni na papir. To će se dogoditi već u oktobru na sastanku mešovitog komiteta Srbije i Kine, na kojem ću ja, pored potpredsednika kineske vlade, biti predsedavajući", potvrdio je Vuk Jeremić, ministar spoljnih poslova.

Mada je hongkonški biznismen Bili Ngok u Srbiji poznat kao vlasnik “Serđa Takinija”, u svetu je prepoznatljiv kao vlasnik kompanije “Čajna envajermental enerdži holdings”, koja se bavi proizvodnjom obnovljive energije iz solarne energije i biomase. Središte Ngokove kompanije je u Hongkongu, a u Silicijumskoj dolini u Kaliforniji otvorio je inženjerski deo fabrike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

138 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: