“Vlada odgovorna za odlazak ljudi“

Vlada Srbije je najodgovornija za to što su veliki delovi teritorije Srbije "bukvalno ispražnjeni migracijom stanovništva", kaže Krister Asp.

Izvor: Beta

Sreda, 06.07.2011.

17:53

Default images

Asp, ambasador Švedske u Srbiji, je rekao da država mora imati sistemski pristup i jasnu strategiju u rešavanju problema azilanata i ekonomskog zaostajanja, što su osnovni razlog migracija na jugu Srbije.

"Ključni aspekt integracije svake zajednice je pitanje ekonomskog razvoja, što je podjednako bitno za albansku, romsku nacionalnu zajednicu, ali i većinski srpski narod", rekao je Asp.

Dodao je da je ekonomski razvoj jedini način da se reši problem migracija i da na tome moraju raditi država i lokalne samouprave koje moraju stvoriti uslove za dolazak investitora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: