Za jedan evro sutra 100,7 dinara

Dinar će sutra ojačati prema evru za 1,7 odsto, tako da će srednji kurs biti 100,7305 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Izvor: Beta

Četvrtak, 30.06.2011.

20:16

Default images

Prema zvaničnom srednjem kursu NBS (www.nbs.rs), jedan evro koštaće 1,7 dinara manje nego danas, kada je srednji kurs bio 102,4631 dinara za evro.

Narodna banka Srbije je od početka godine na međubankarskom deviznom tržištu prodala 30 miliona evra i kupila 45 miliona evra da bi ublažile prekomerne dnevne oscilacije kursa.

U ovoj godini domaća valuta je prema evru bila najslabija 6. januara, kada je kurs bio 106,4947 dinara za evro, a najjača 23. maja, kada je evro vredeo 96,7007 dinara.

Dinar je bio najslabiji 4. novembra 2010. godine, kada je zvanični srednji kurs iznosio 107,5216 dinara za jedan evro.

Devizni kurs se formira na međubankarskom deviznom tržištu i primenjuje se od 8.00 narednog radnog dana.

Od sutra kurs dinara i prema dolaru

Narodna banka Srbije (NBS) saopštila je da će ubuduće objavljivati i indikativni i zvanični kurs dinara prema američkom dolaru.
"Ti podaci će se počev od sutra (petka, 1. jula), objavljivati na naslovnoj strani internet prezentacije NBS, u tabelarnom pregledu pored indikativnog i zvaničnog kursa dinara prema evru", navodi se u saopštenju.

Počev od 8 časova svakog radnog dana biće objavljivan zvanični srednji kurs dinara prema dolaru i evru.

Indikativni kurs dinara prema američkom dolaru će biti ažuriran dva puta dnevno: prvi put oko 14 časova na bazi indikativnog kursa dinara prema evru i aktuelnog međuvalutnog odnosa evra prema dolaru na inostranim tržištima, i drugi put, oko 18 časova, na osnovu podatka o zvaničnom srednjem kursu dinara prema evru i tad aktuelnom međuvalutnom odnosu evra prema dolaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: