Tadić: Da ne bude da džabe krečimo

Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da podržava decentralizaciju i regionaliziju naše zemlje.

Izvor: B92

Utorak, 31.05.2011.

18:38

Default images

On je, ipak, dodao da zakon koji se odnosi na to pitanje treba da bude usaglašen sa ekonomskim potencijalima zemlje.

"Pre dve godine sam rekao da je decentralizacija i regionalizacija najvažniji politički zadatak naše zemlje, ali, istovremeno, to ne sme da znači i ukidanje finansijskog poretka u Srbiji", istakao je Tadić.

On je, povodom Predloga zakona o decentralizaciji, koji su predložili Ujedinjeni regioni Srbije, rekao da postoje argumenti i za i protiv tog zakona.

Prema njegovim rečima, potrebno je napraviti ekonomsku računicu da li je moguća decentralizacija po tom modelu.

Predsednik Srbiji je rekao i da prenos imovine lokalnim samoupravama predstavlja jedan korak u tom procesu, ali da je bitno i da one budu osposobljene da upravljaju sredstvima koje će dobiti iz poreskih izdvajanja.

"Ostvariti više procenata na sledećim izborima, a da pri tom srušimo finansijski poredak u zemlji - ja ne znam zašto smo onda krečili", metaforično je rekao predsednik Srbije.

Tadić je poručio da političari u Srbiji moraju da budu odgovorni i da ne izlaze u javnost samo sa lepim željama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: