Vojvodina očekuje nove investicije

Vojvodina očekuje nove investicije, imajući u vidu obim reinvesticija u ovoj godini koji je veći od 50 miliona evra.

Izvor: Tanjug

Utorak, 31.05.2011.

18:33

Default images

Direktor Fonda za podršku investicija u Vojvodini Branislav Bugarski kaže da imamo vrlo dobar trend i zainteresovanost, koja će posle ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i poslednjih političkih poteza doprineti konkurentnosti Srbije i Vojvodine.

Bugarski je na Investicionom forumu Srbija, u organizaciji Privredne komore Austrije i Srbije, predstavio privredne potencijale Vojvodine, i ukazao na strategije stranih kompanija koje su prisutne u Vojvodini, a to je više od 230 stranih firme koje su investirale 6,3 milijardi evra i zapošljavaju danas oko 62.000 ljudi.

Ističući da Vojvodina stavlja težište pre svega na prehrambrenu industriju, metalski kompleks, mašinsku i prateću automobilsku industriju, on je pozvao austrijske investitore da obidju pokrajinu i na licu mesta se uvere u njenu konkurentnost.

Prepoznatljivost Vojvodine već dugo postoji u Austriji. Postoji izvrsna saradnja izme]u vlade Austrije i pokrajinske vlade Vojvodine jer je 2007. Austrija odobrila pomoć preko Austrijske agencije za razvoj (ADA) od pet miliona evra za unapre]enje društveno ekonomskog okvira u Vojvodini i popravljanja konkurentnosti privrede Vojvodine, objasnio je Bugarski.

On je dodao da će za zainteresovane investitore biti pripremljena ponuda za kontakte koji predstoje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: