Jumko mora da plati 400 mil. dinara

Osnovni sud u Vranju odbio je zahtev Jumka za odlaganje izvršenja prispelih tužbi bivših radnika ove kompanije koje ukupno iznose 400 miliona dinara.

Izvor: Beta

Utorak, 31.05.2011.

18:16

Default images

Direktor tekstilnog kombinata Jumko Zoran Stošić kaže da se kompanija žalila na tu odluku Osnovnog suda u Vranju jer zbog računa koji je blokiran od kraja aprila ne može da isplati plate zaposlenima.

"Račun je blokiran zbog prispeća pravosnažnih presuda, uglavnom po osnovu tužbi bivših radnika Jumka koji potražuju dugovanja iz 2004 do 2008. godine, a tužbe su počele da pristižu u velikom broju nakon odluke Kasacionog suda u Beogradu da i firmama koje su u procesu restruktuiranja račun može da bude blokiran", kazao je Stošić.

On je naveo da veliki broj prispelih tužbi na osnovu dugovanja iz prethodnih godina nije problem samo vranjskog Jumka, već da je odluka Kasacionog suda dovela do blokade računa oko 130 firmi u Srbiji sa oko 60.000 radnika.

"Svaki dan nam stižu novi pravosnažni predmeti, odnosno tužbe u kojima radnici traže da im firma izmiri dugovanja iz nekog prethodnog perioda, a tih 400 miliona dugovanja predmet su oko 1.000 tužbi koje su do danas pristigle", rekao je Stošić.

Jumko se, kako je dodao, ne odriče obaveza prema radnicima iz prošlosti, ali isplata dugova radnicima može da usledi tek nakon prodaje nekog dela kompanije.

Prema Stošićevim rečima, Jumko sada ugovara nove poslove sa poštom i vojskom Srbije, za Telekom i rudnike Kolubaru i Kostolac već se uveliko radi, a u izgledu su i poslovi sa inostranstvom, kao što je izvoz u Poljsku i Finsku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: