Milosavljević naručio još sajtova?

Portal „Nacionalni brend Srbije", za koji je plaćeno rekordnih 28.818 evra, nije prvi koji je bivše Ministarstvo trgovine poverilo „Soko grupi".

Izvor: Press, Alo

Sreda, 18.05.2011.

00:07

Default images

Ministarstvo trgovine poverilo „Soko grupi". Ono je angažovano i krajem 2009. za izradu portala o starim zanatima (starizanati.gov.rs).

Ista firma je sa Ministarstvom privrede 2005. potpisala i protokol o podržavanju projekta „Nacionalno tržište roba i usluga Srbije", navodi list Pres.

Bivši ministar trgovine Slobodan Milosavljević odbacio je tvrdnje da je zloupotrebio budžetska sredstava plativši skoro 29.000 evra za izradu portala. "U tom slučaju sprovedena je procedura javne nabavke, izabran najbolji ponuđač i obezbeđene bankarske garancije za dobro izvršenje posla. Posao nije samo kreiranje portala već i njegovo punjenje i trogodišnje komplet servisiranje. A rok za izvršenje još nije istekao. Nemam šta da dodam posle saopštenje Ministarstva poljoprivrede i trgovine", kazao je Milosavljević za Pres.

To ministarstvo potvrdilo je da je u aprilu 2010. potpisalo ugovor sa „Soko grupom" o izradi portala u vrednosti od 2,95 miliona dinara i dodalo da iako izrada portala nije završena, ugovor nije prekršen jer rokovi za realizaciju ugovora još nisu istekli.

U ministarstvu su objasnili da „iz razloga vizuelne i informativno edukativne prirode, kao i čuvanja ugleda države i institucije koja je vlasnik portala ne bi bilo celishodno pustiti portal u rad u toku izrade, pre nego što budu aktivni svi predviđeni sadržaji i funkcije portala". U preduzeću „Soko grupa" nije bilo moguće dobiti komentar zašto se portal izrađuje više od godinu dana. "Za sve informacije obratite se nadležnom ministarstvu", kratko je rečeno listu Pres u kompaniji.

Vlasnik preduzeća je Zoran Livaja, poznat i po tome što je jedan od 204 dobitnika besplatnog srpskog pasoša i bivši starešina Vojske Srbije. Inače, preduzeću „Soko grupa“ je primarna delatnost privatno obezbeđenje.

Zanimljivo je da je na jednom od sajtova „Soko grupe“ istaknuto i da uživaju podršku Privredne komore Srbije, u koju se bivši ministar Slobodan Milosavljević kao savetnik vratio posle otkaza u vladi, piše Alo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: