Rusi ne nude milijarde za avione

Prilikom nedavne posete visoke ruske delegacije nije bilo konkretnih ponuda o kreditu od tri milijarde dolara namenjenih za kupovinu vojne opreme.

Izvor: B92

Utorak, 29.03.2011.

17:04

Default images

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Miloje Miletić kaže da "nije bilo takvih konkretnih ponuda...“

„Čuli ste izjavu ministra odbrane da konkretnih ponuda nije bilo", rekao je Miletić dodajući da je to "nešto o čemu će se razgovarati u narednom periodu kada je u pitanju saradnja sa Ruskom Federacijom".

Mediji su prethodnih dana spekulisali o paketu od 10 milijardi dolara koji je premijer Rusije Vladimir Putin ponudio srpskim vlastima, od čega bi tri milijarde bile kredit namenjen za kupovinu vojne opreme - uglavnom aviona i sistema protivraketne zaštite.

Inače, početkom 2010. godine Ministarstvo odbrane Srbije poslalo je zahteve za informaciju Sjedinjenim Državama za avione „F-16” i „F-18”, Švedskoj za „gripen”, Francuskoj za „rafal”, Evropskom konzorcijumu za „jurofajter” i Rusiji za avione „MiG 29M” i „suhoj 30”. Osim toga, postojala je i opcija da se postojeći avioni pošalju u Izrael na remont i na uvođenje NATO standarda, ali se od toga odustalo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: