Smiljanić: Vlada će prodati Telekom

Bivša ministarka telekomunikacija Aleksandra Smiljanić kaže da dalji pregovori sa Telekomom Austrija vode ka prodaji Telekoma Srbija.

Izvor: B92

Utorak, 29.03.2011.

16:33

Default images

Prema njenim rečima, vlada nema pravo da austrijskoj kompaniji da rok od 15 dana da poboljša ponudu.

"Ponuda Telekoma Austrija je izuzetno loša i neozbiljna, i pokazuje da ova firma ne bi bila dobar vlasnik Telekoma. Oni su ponudili nekoliko puta nižu cenu od vrednosti Telekoma, i duplo manje investicije u budućnosti. Tako da dalji pregovori nemaju nikakvog smisla", rekla je ona.

Smiljanić je kazala da se odlukom da austrijskoj kompaniji da rok do 15 dana da poboljša ponudu ne može ništa dobiti, "jer ovaj potez vodi ka prodaji Telekoma koja će imati pogubne posledice po ekonomiju Srbije".

Prema njenim rečima, Vlada nije imala pravo da da dodatni rok Telekomu Austrija, jer je tako obmanula i građane i potencijalne kupce na tenderu.

"Ali Vlada nema ni pravo da proda Telekom, pa opet to radi", rekla je bivša ministarka i dodala da je vlada u dosadašnjem postupku prekršila Ustav i nekoliko zakona.

Kovačević: Vlada kupuje vreme

Ekonomista Milan Kovačević izjavio je da vlada odlukom da Telekomu Austrija da rok od 15 dana da poboljša ponudu za Telekom Srbija kupuje vreme kako bi smislila šta dalje da radi.

"Vladi je bitno da proda Telekom zbog budžetskog deficita i njegovog finansiranja. Ovo je završetak nespretnog pokušaja da se proda Telekom. Nije uobičajno da se kompaniji koja se jedina javila na tender i koja nije zadovoljila osnovne uslove nude pregovori", rekao je Kovačević.

Prema njegovim rečima, ako bi se i došlo do poboljšanja ponude na nivo koji traži vlada, to bi bila krupna greška, jer bi svi drugi eventualni ponuđači bili izigrani.

"Jer, da su znali da se ne mora ponuditi više od 1,4 milijardi evra verovatno bi bilo još ponuđača", rekao je on.

Opširnije o prodaji Telekoma Srbije čitajte u specijalu na Bizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: