Marković: Telekom nije Mocart kugla

Ponuda Telekoma Austrija za kupovinu većinskog udela Telekoma Srbije je uvredljiva, smatra resorni ministar Predrag Marković.

Izvor: B92

Utorak, 22.03.2011.

09:55

Default images

„Ova je ponuda uvredljiva. Kada odete u Beč i uđete da kupite Mocart kugle i ako piše da koštaju 10 evra, ne pada vam na pamet da pružite šest i da kažete da hoćete da kupite“, kazao je ministar kulture, medija i infromatičkog društva.

Marković nije želeo da direktno odgovori da li to znači da je protiv prodaje Telekoma Srbije austrijskoj kompaniji za 950 miliona evra.

„Svoj stav ću preneti vladi, ali ako kažem da je ponuda uvredljiva ne mislite valjda da ću vladi reći da treba da proda“, objasnio je on.

Prema njegovoj oceni, Telekom Srbije je velika i ozbiljna kompanije i da od prošče godine nema monopol ni u fiksnoj telefoniji, sa sjajnim profitom i uvredljivo je da se ponašate kao kupac koji određuje cenu.

Marković je ocenio da je glavni razlog zašto nije bilo većeg interesovanja na tenderu ekonomska kriza i da za to trenutno nije momenat, ali i dodao da ne smatra da je to loše za Telekom Srbije.

„Država je sa svojim vlasništvom bila na tržištu i jasno je zašto se ušlo u prodaju, ali pitanje koliko je trenutak za investiranje i jednostavno nismo imali sreće. Ali to nije ništa strašno, loše bi bilo ako bi neko sada odlučio da Telekom ipak proda“, smatra Marković.

On je istakao da se Telekom Srbije ne prodaje zbog interesa ma koje političke grupe i da bi bilo strašno kada bi se to radilo, već da bi kompanija bila efikasnija i da donosi novac za građane.

Na konstataciju da nije tajna da je Vlada prodavala Telekom i zato što joj je potreban novac, Marković je kazao da to za njega jeste tajna i da vlada uvek ima novca, samo je pitanje da li ga ima država i da li ga imaju građani.

Opširnije o prodaji Telekoma Srbije čitajte u specijalu na Bizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: