Palma poklanja 210 steonih junica

Grad Jagodina će iz budžeta, umesto 30 steonih junica kako je ranije bilo odlučeno, poljoprivrednicima na svojoj teritoriju kupiti 210.

Izvor: Tanjug

Petak, 04.03.2011.

13:30

Default images

Takvu odluku donelo je rukovodstvo grada i milsimo da će je prihvatiti Gradsko Veće i Skupština, objasnio je gradonačelnik Jagodine Dragan Marković - Palma.

Junice su poljoprivrednici videli prilikom posete Međunarodnom sajmu u Parizu od 20. do 22. februara, a ta sorta krava daje dnevno 35 do 45 litara mleka, dodao je Marković.

Izračunali smo da ćemo na ovaj način na selu zaposliti oko 200 ljudi, kazao je on.

"Dali smo zadatak Mesnim kancelarijama da evidentiraju poljoprivrednike koji imaju od jedne krave pa naviše i koji se bave proizvodnjom mleka. Svi oni konkurišu da dobiju junicu", rekao je Marković i ponovio da će junice biti podeljene javnim izvlačenjem iz bubnja u Sportskoj hali Jagodinskog sportskog saveza.

Po našoj, internoj evidenciji, oko 700 poljoprivrednika na teritoriji Jagodine čuva krave, što znači da će u proseku, svaki drugi, treći dobiti junicu, istakao je Marković.

On je dodao da se nada da će junice stići za oko 60 dana, zato što je procedure oko uvoza životinja komplikovana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: