Kombi prevoznici blokiraju Srbiju

Članovi Udruženja kombi prevoznika blokiraće u ponedeljak ulice svih većih gradova u Srbiji protestujući protiv uvođenja poreza na luksuz.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.01.2011.

23:45

Default images

"Osnovali smo udruženje koje se bori za prava svih nas", kaže Igor Ljubinković, predsednik Udruženja.

"U kontaktu smo sa kolegama iz drugih gradova i za ponedeljak najavljujemo protest koji će se održati i u Novom Sadu, Nišu i svim drugim većim gradovima Srbije! Valjda će nas posle blokade neko ozbiljno shvatiti", dodaje on.

Zahteve za izmenu novih propisa predstavnici Udruženja juče su predali Ministarstvu za finansije, a prošle nedelje su isti zahtevi poslati gradskim i republičkim službama.

Prevoznici su još jednom ponovili svoje zahteve - da kombi vozila do 3,5 tona ukupne mase i putnički kombi prilikom registracije imaju svoju kategoriju, da se prilikom plaćanja putarine uvrste u drugu kategoriju, da se uvede minimalna cena ture po gradu, stroža kontrola divljih kombi prevoznika i da im se dozvoli parkiranje u centru grada.

Registracija teretnih vozila do 3,5 tona poskupela je ove godine oko dva i po puta jer je država od 1. januara uvela porez na luksuz za sve kombije i male kamione.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: