Plate u CG veće 10%, Srbija na dnu

U prvih devet meseci 2010. godine prosečna bruto zarada u Crnoj Gori iznosila je 709 evra i bila je viša za 10,1 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Izvor: SEEbiz

Petak, 07.01.2011.

15:14

Default images

Prosečna zarada bez poreza i doprinosa iznosila je 475 evra, što je za 2,6 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine.

Centralna banka Crne Gore navodi da su najveće zarade bez poreza i doprinosa zabeležene u oblasti finansijskog posredovanja, 880 evra, dok i dalje najmanju zaradu beleže zaposleni u oblasti ribarstva, 176 evra.

Inače, u regionu je Slovenija po neto iznosu prosečne plate na prvom mestu, dok je Hrvatska po proseku na drugom mestu.

Iza njih sledi Crna Gora sa prosečnom neto platom od 504 evra u avgustu 2010. godine. Niži iznosi neto plata zabeleženi su u Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Srbiji.

Karakteristično je da se Srbija nalazi na poslednjem mestu, iako je imala i nominalni i realni rast plata u avgustu u odnosu na isti mesec prethodne godine, a uzrok je značajan pad vrednosti dinara u odnosu na evro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: