Država nema para ni za popis

Popis stanovništva i popis poljoprivrede u Srbiji, koji su planirani za 2011. godinu, biće odloženi zbog nedostatka novca u budžetu.

Izvor: B92

Sreda, 29.12.2010.

13:34

Default images

"Suočeni sa nedostatkom sredstava, bili smo prinuđeni da predložimo odlaganje terenske realizacije popisa stanovništva za šest meseci, odnosno za period od 1. do 15. oktobra 2011. godine, a popis poljoprivrede za 2012. godinu u periodu od 1. oktobra do 15. decembra", izjavio je direktor Republičkog zavoda za statistiku Dragan Vukmirović.

Vukmirović je podsetio da je zakonom bilo predviđeno se popis stanovništva obavi od 1. do 15. aprila, a popis poljoprivrede od 1. do 15. novembra 2011. godine.

Prema njegovim rečima, "za popis stanovništva je trebalo oko 32 miliona evra, a u budžetu je obezbeđeno 10 miliona evra, a za popis poljoprivrede bilo je predviđeno 16 miliona evra, dok budžetom za tu namenu nisu predviđena sredstva".

Napomenuo je da je kroz predpristupne fondove Evropske unije obećana podrška za popis poljoprivrede od devet miliona evra, a za popis stanovništva 10 miliona evra i to je jedan od dodatnih razloga zbog čega se pomera popis, jer bi ta sredstva trebalo da budu na raspolaganju u avgustu 2011.

Za popis poljoprivrede, kako je dodao, biće verovatno potrebna dodatna sredstva koja će se dobiti rebalansom budžeta.

Vukmirović je istakao da odlaganje popisa neće uticati na kvalitet prikupljenih podataka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: