Umesto puteva, Telekom za dugove

Novac od prodaje Telekoma Srbija država planira da potroši na vraćanje već uzetih kredita i za pokrivanje minusa u državnoj kasi, obećala je vlast MMF-u.

Izvor: Blic

Sreda, 29.12.2010.

00:14

Default images

U razgovorima premijera Mirka Cvetković, guvernera Dejana Šoškić i Diane Dragutinović, ministarke finansija, sa Fondom, o gradnji puteva nije bilo reči.

U pismu o namerama u vezi sa okončanjem VI revizije stendbaj aranžmana, koji su njih troje potpisali, između ostalog, piše i sledeće: „Planiramo da iskoristimo najveći deo očekivanog prihoda od privatizacije Telekoma za finansiranje budžeta kako bismo smanjili izdvajanja na ime kamata".

U nastavku ukazuje se da se naročito planira "prevremena otplata dela duga na koji se obračunava visoka kamata, kao i da se iskoriste prihodi od Telekoma kako bi se smanjio obim emisije trezorskih zapisa za potrebe neto finansiranja“.

Niko od potpisnika pisma o namerama juče nije bio raspoložen za komentar.

Ekonomista Pavle Petrović smatra da je dobro ako se vrati deo duga da bi se izbegle visoke kamate, dok ekonomista Vladimir Vučković komentariše da „nećemo znati na šta je potrošen novac dok ga ne potroše“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: