Penzionerima besplatna sahrana

Oko 200 najsiromašnijih penzionera prijavilo se za besplatnu sahranu u Udruženju krematista "Oganj", a tu mogućnost imaće do kraja godine.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 06.12.2010.

16:30

Default images

Penzioneri koji imaju primanja manja od 20.000 dinara mogu da se prijave za besplatnu sahranu, a za prijavu je potrebna lična karta i poslednji ček od penzije.

Besplatna sahrana za najsiromasnije penzionere realizuje se prvi put u Srbiji, a pored kremacije omogućena je i klasična sahrana.

Do sada prijavilo oko 200 najsiromašnijih penzionera, a prvih deset sa liste će dobiti propratna administrativna dokumenta i članske karte Fonda solidarnosti, kaže sekretarka udruženja Maja Nikolić.

"Interesovanje je iznad svih očekivanja zbog čega je akcija produzena do Nove godine, a najviše prijavljenih, oko devedeset odsto, je iz Beograda", navela je Nikolićeva.

Neophodna sredstva za besplatne sahrane obezbeđena su kroz redovnu članarinu Fonda solidarnosti koji deluje u okviru Udruženja "Oganj".

Prema rečima Nikolićeve, sva standardna oprema za sahrane obezbeđena je zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji sa JKP "Pogrebne usluge" i "ne radi se o takozvanim socijalnim sahranama".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: