Dulić: Država pouzdana i ne vara

Ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje Oliver Dulić izjavio da u Srbiji treba izgraditi 50.000 jeftinih stanova. Država ne vara, kaže on.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.09.2010.

15:16

Default images

Prema rečima Dulića, cilj je da se porodicama s prosečnim primanjima u Srbiji pruži mogućnost da dođu do stana pod povoljnijim uslovima od tržišnih.

U Beogradu su potencijalne lokacije, pored Voždovca, Miljakovac i zemljište IMT-a na Novom Beogradu, rekao je Dulić i dodao da su, osim Beograda, slični projekti planirani i za Novi sad, Čačak i Niš.

Na pitanje da li se kvadrat po ceni od 1.290 evra može smatrati jeftinim, on odgovara da se "niko ne seća da su stanovi na Voždovcu bili 1.600 i 1.700 evra, nego sada pitaju da li je ovo jeftino. Kada se svi dobro organizuju, moguće je po tim cenama izgraditi stanove a da investitori zarade".

"Jako važno je da je država pouzdan investitor. Nemoguće je da kupiš stan od države, a da je već neko uknjižen – država ne vara. Ovaj projekat će smanjiti i broj onih koji danas varaju svoje kupce, koji po više puta prodaju isti stan. I polako će sa tržišta biti istisnuti nepouzdani investitori”, kaže Dulić.

Ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje je najavio da će cena budućih stanova na Novom Beogradu biti ista kao za stanove koji su nedavno počeli da se grade na Voždovcu ili čak i niža, ali je istovremeno naglasio i da na toj lokaciji prostoje problemi sa imovinsko-pravnim odnosima sa IMT-om.

Dulić je kazao i da se za oko 5.000 stanova koji će biti izgrađeni na Voždovcu prijavilo oko 8.000 ljudi i da će oni koji ne budu na toj lokaciji kupili stan moći da konkurišu za nove stanove koji će se graditi na Novom Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: