Ješić: U martu gradnja IT parka

Predsednik opštine Indjija Goran Ješić kaže da će u martu iduće godine početi izgradnja tehnološkog (IT) parka u Inđiji.

Izvor: Tanjug

Utorak, 14.09.2010.

14:43

Default images

Ta investicija će stvoriti uslove za zapošljavanje stanovništva iz tog dela Srbije, kazao je Ješić.

On kaže da će u okviru parka biti izgrađena i fabrika industrijskih pumpi danskog Grundfosa, u koju će biti uloženo 100 miliona evra.

"IT park počinje (da se gradi) u martu i tu će i Grundfos da napravi fabriku i potroši 100 miliona evra", rekao je on.

Tehnološki park je skup malih i srednjih preduzeća iz oblasti novih tehnologija, kojima se obezbeđuje infrastruktura i usluga za rad.

Ješić je, inače, sa ministarkom za Nacionalni investicioni plan Vericom Kalanović otvorio severoistočni krak obilaznice oko Inđije. On je istakao da je ta obilaznica posebno važna za budući tehnološki park, jer predstavlja vezu sa Koridorom 10.

Predsednik opštine Inđija navodi i da će tom saobraćajnicom biti rešen veliki problem tranzita teretnog saobraćaja kroz centar grada.

"Ovo je kapitalni projekat koji će pun značaj imati u budućnosti kada i drugi investitori budu dolazili u potpuno komunalno opremljenu industrijsku zonu", naglasio je Ješić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: