Priština dala koncesiju na aerodrom

Kosovska vlada i francusko-turski konzorcijum Limak-Aerodrom Lion potpisali su ugovor o koncesiji za prištinski međunarodni aerodrom na 20 godina.

Izvor: Beta

Petak, 13.08.2010.

09:37

Default images

Kosovski ministar za saobraćaj Fatmir Ljimaj je, nakon potpisivanja ugovora, rekao da će konzorcijum platiti u proseku 39,42 odsto bruto prihoda u zamenu za prava koja se odnose na upravljanje aerodromom u narednih 20 godina.

Limak-Aerodrom Lion će "modernizovati i proširiti međunarodni aerodrom u Prištini kroz ulaganje od više od 100 miliona evra u infrastrukturu, pre svega u izgradnju novog terminala i novog kontrolnog tornja", rekao je Ljimaj.

Ugovor se odnosi i na izgradnju nove stajanke i sistema za reciklažu vode. Aerodrom u Prištini jedini je kosovski međunarodni aerodrom, kroz koji godišnje prođe oko 1,2 miliona putnika.

Zamenik direktora upravnog odbora Limak-Lion Sezai Basaksiz je rekao da projektom nameravaju da povećaju broj putnika na četiri miliona godišnje sa sadašnjih milion i po.

“Međunarodni Aerodrom Priština će biti luka koja će povezati Kosovo i Balkan s Evropom. Ovaj je projekt je vrlo važan za Republiku Kosovo, jer je i prva ozbiljna investicija. Takodđe je važan i za Tursku, jer će unaprediti odnose dve zemlje”, rekao je Basaksiz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: