Kvadrat stana u Sofiji 870 evra

Stambeni prostor u Sofiji pojeftinio je za 16 odsto, pa sada prosečna cena po kvadratnom metru iznosi 870 evra.

Izvor: Tanjug

Subota, 10.07.2010.

13:19

Default images

Prosečna cena po kvardratu je u prvom tromesečju ove godine iznosila 1.040 evra, saopštilo je udruženje za trgovinu nekretninama "Bulgarien propertis".

Prema izjavama stručnjaka, na koje se pozivaju ovdašnji mediji, glavni razlog pada cena stambenog prostora su nesigurne antikrizne mere koje je usvojila bugarska vlada.

U prvom polugođu ove godine smanjena je potražnja kupaca iz inostranstva, a kao glavni razog pada eksperti navode grčku krizu i loše stanje evropske ekonomije. Postoji velika verovatnoća da se evropska ekonomija, uključujući i bugarsku, suoči sa drugim "dnom krize", koje će pratiti loša fiskalna situacija na lokalnom nivou.

Prema analizi firme "Kolijers internešenel", od početka krize cena zakupa poslovnog prostora u Sofiji smanjena je za 25 procenata. I pored pada cena, broj lokala za izdavanje u Sofiji povećan je za 21 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: