"Koridori Srbije" za bržu izgradnju

Preduzeće "Koridori Srbije" trebalo bi da ubrza izgradnju autoputa na tom pravcu i autoputa Beograd - Južni Jadran, kaže profesor Zoran ĐorĐević.

Izvor: B92

Sreda, 12.05.2010.

08:49

Default images

Đorđević, koji je i direktor konsultantske kuće "Yu build", navodi da bi novo preduzeće trebalo da preuzme izgradnju Koridora 10 i da predvodi izgradnju autoputa Beograd - Južni Jadran, na takozvanom Koridoru 11, koji treba da poveže Srbiju sa Crnom Gorom i Rumunijom.

"Kada podelite jedan jedinstven proces, kao što je izgradnja objekata, projektovanje, eksproprijaciju, izbor izvođača i upravljanjem tim izvođačem, na tri-četiri javne institucije to je principijelan problem, jer se niko ne oseća dovoljno odgovornim - pojedinačno i lično", rekao je Đorđević. On je ocenio da objedinjavanje tih poslova u jednom preduzeću predstavlja "mudar potez", jer "Putevi Srbije" do sada nisu bili previše efikasni u obezbeđivanju projekata u izgradnji Koridora 10.

"Ako je ideja da se uzme stari 'Koridor 10' i izvuče ispod patronata 'Puteva Srbije' i da mu se dodaju kapaciteti za neko upravljanje, projektovanje i ekspropijaciju - mislim da je to mudro", dodao je on.

Đorđević je kazao da bi novo preduzeće trebalo da preuzme i izgradnju autoputa Beograd - Južni Jadran i da će se tek videti kada ta firma bude osnovana kako će izgledati novo projektovanje, tenderi i realizacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: