Panasonik gradi fabriku u Svilajncu

Zamenik predsednika opštine Svilajnac Predrag Milanović najavio je dolazak kompanije Panasonic u Svilajnac početkom oktobra ove godine.

Izvor: FoNet

Petak, 30.04.2010.

16:16

Default images

Milanović je najavio da će to biti najveća Panasonikova fabrika u Evropi, koja će se prostirati na 18.000 kvadratnih metara, a vrednost ove investicije iznosiće oko 15 miliona evra, saopštila je opština Svilajnac.

Inače, Milanović i državni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić su položili kamen temeljac fabrike za proizvodnju i promet mesa Globus iz Beograda, čija će izgradnja stajati tri miliona evra i koja će zapošljavati 150 radnika.

"Ovaj događaj je prava mera i pravi pokazatelj kako republička Vlada i lokalna samouprava treba da sarađuju", ocenio je Ćirić.

Reč je o objektu za preradu mesa po svim evropskim standardima, sa respektabilnom proizvodnjom, koji će da objedini industrijsku i proizvodnju individualnih poljoprivrednika ovog kraja, rekao je direktor Globusa Aleksandar Ristić koji kaže da će fabrika vrlo brzo biti u proizvodnji i dodaje da će se na 3.000 kvadrata i dnevno proizvoditi 30 tona suhomesnatih proizvoda.

Fabrika se gradi u industrijskoj zoni Veliko polje, na dva hektara zemljišta, koje je Globusu besplatno ustupila opština Svilajnac uz dogovor da ta kompanija od poljoprivrednika iz opštine Svilajnac otkupljuje sirovine neophodne za proizvodnju mesa i mesnih prerađevina.

U ovom delu Svilajnca fabriku gradi i nemačka firma Raub, izraelski Avital i švajcarsko-holandska firma "Friskan frešprodjus", a tu će i Panasonik graditi fabriku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: