Indeksi akcija prešli u zeleno

Poslednji aprilski dan indeksi akcija Beogradske berze završili su solidnim rastom - Belex15 je skočio 1,46 procenata, a Belexline 0,98 odsto.

Izvor: Beta

Petak, 30.04.2010.

16:10

Default images

Promet je vredeo nešto više od 45 miliona dinara (453.640 evra). Učešće stranih investitora bilo je 24 odsto u ukupnoj i 29 u trgovini akcijama pri čemu u kupovini akcija 43 a u prodaji 15 odsto.

U kontinuiranoj trgovini akcijama najveći rast ubeležio je Imlek [IMLK], od nešto više od osam odsto, a sledi Progres [PRGS] sa plusom od gotovo osam procenata. Hartijama mlekare trgovalo se za 1,54 miliona dinara, a Progresovim za 1,4 miliona.

Tigar [TIGR], sa A Listinga, na vrednosti je dobio malo više od šest odsto, Univerzal banka [UNBN] gotovo pet, a Komercijalna banka [KMBN], sa B Listinga, gotovo četiri. Više se trgovalo samo akcijama Komercijalne, za 1,4 miliona dinara.

Padom nešto većim od četiri odsto gubitnike predvode Telefonija [TLFN] i Bambi Banat [BMBI], Dunav osiguranje [DNOS] i BIP [BIPB] su na vrednosti izgubili po gotovo četiri procenta, a Globos osiguranje [GLOS] nešto više od tri.

Više se na kontinuiranom segmentu trgovalo akcijama AIK banke [AIKB], za 7,09 miliona dinara, kao i Agrobanke [AGBN], za 2,75 miliona.

U trgovini po metodu preovlađujuće cene najveći promet realizovan je hartijama Grmeča [GRMK], od 9,83 miliona dinara, po ceni od 570 dinara, pet odsto nižoj nego u prethodnoj trgovini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: