Mrkonjić: Ove godine 110km autoputa

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić kaže da će ove godine biti početa izgradnja 210 kilometara autoputa na Koridoru 10.

Izvor: Beta

Petak, 02.04.2010.

00:24

Default images

"Srbija će ove godine otvoriti gradilišta za 210 kilometara autoputa na Koridoru 10. Od toga ćemo završiti 110 kilometara, ceo severni krak, od Novog Sada do Horgoša. Vrlo je verovatno da će do 2012. godine čitav Koridor 10 biti završen", kazao je Mrkonjić.

On je dodao da tako veliki investicioni ciklus u koji Srbija ulazi podrazumeva zaoštravanje pitanja discipline i odgovornosti svih, od državnog vrha do najnižih nivoa vlasti, i da je to bila jedna od tema na sastanku sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem.

Reagujući na medijske izveštaje o tome da je dobio odrešene ruke po pitanju Koridora 10, Mrkonjić je naglasio da je on i do sada imao odrešene ruke.

"Sad je neobično kad neko kaže da neko mora da odgovara. Neko mora da odgovara ako neki posao kasni. U domenu infrastrukture odgovoran sam pre svega ja, pa onda ljudi koji vode Puteve Srbije i to nije ništa novo. Mesečno ćemo se dogovarati ko je za šta odgovoran i obaveštavati građane o tome šta smo preduzeli", poručio je on.

Mrkonjić je dodao i da je državni vrh saglasan da veći deo novca od prodaje Telekoma bude uložen u izgradnju puteva u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: