Matić: I Egipćani hoće Telekom

Za kupovinu "Telekoma Srbija" sigurno su zainteresovani "Dojče telekom" i egipatski "Oraskom telekom", rekla je ministarka za telekomunikacije Jasna Matić.

Izvor: B92

Sreda, 31.03.2010.

21:59

Default images

Ona je i potvrdila da su nezvanično zainteresovani francuski, španski i turski operateri."To smo nezvanično saznali, a na nama je da Radna grupa koju je formirala Vlada Srbije napravi projektni zadatak za angažovanje privatizacionog savetnika i da taj proces polako teče", rekla je ministarka.

Ministarka je najavila da će rasplet oko drugog operatera fiksne telefonije, između Telekoma i Telenora, morati da pronađe regulatorna državna agencija jer pregovori između ove dve firme ne daju rezultat.

"U najvećem broju zemalja i to je pravilo a ne izuzetak, regulatorne agencije presuđuju u ovakvim situacijama, jer se vrlo teško dogovaraju bivši monopolosti i novi dobitnici licenci”, objasnila je Matićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: