Prokopijević: Nerealno uvesti evro

Predstavnik Centra za slobodno tržište Miroslav Prokopijević kaže da je nemoguće da Srbija u ovom trenutku uvede evro kao zvaničnu valutu.

Izvor: B92

Sreda, 31.03.2010.

17:54

Default images

Prokopijević je kazao da je Srbija propustila šansu da uvede evro kada je to uradila Crna Gora i da bi sada jednostrano uvođenje evra dovelo do pogoršanja odnosa sa Evropskom unijom, jer za to ne bi dobili saglasnost Evropske centralne banke.

On kaže da je u slučaju Crne Gore uvođenje evra bila politička odluka i da je bilo moguće uvesti tu valutu jer je Crna Gora u okvirima svetske ekonomije na nivou greške.

Prokopijević je kazao da ga čudi što je profesor Pravnog fakuteta Miroljub Labus izneo takvu ideju, kada je on svojevremeno bio protiv te ideje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: