Rast indeksa uz skroman promet

Indeksi akcija Beogradske berze ubeležili su solidan rast - Belex15 je ojačao 1,24 odsto, a Belexline 0,83 procenata.

Izvor: Beta

Sreda, 31.03.2010.

15:22

Default images

Promet je vredeo 39,23 miliona dinara (393.253 evra) od čega je četvrtina ostvarena u trgovini obveznicama RS. Učešće stranih investitora bilo je 42 odsto u ukupnoj i gotovo 57 u trgovini akcijama pri čemu u kupovini akcija 68 a u prodaji 45 odsto.

Dvocifreni rast u kontinuiranoj trgovini akcijama ubeležila je Informatika [INFM], od 15,4 odsto, na 3.350 dinara, uz skroman promet. Univerzal banka [UNBN] je poskupela gotovo sedam procenata, Metalac [MTLC], sa B Listinga, tri i po, Telefonija [TLFN] bezmalo tri, a Voda Vrnjci [VDAV] dva i po procenta.

Gubitnike predvodi Simpo [SMPO] minusom od gotovo četiri procenta, Bambi Banat [BMBI] je pojevtinio nešto više od tri, Meser Tehnogas [TGAS] gotovo tri procenta, Vital [VITL] dva i po, a Vino Župa [VINZ] procenat i po.

Najviše se na kontinuiranom segmentu trgovalo akcijama AIK banke [AIKB], za 17,94 miliona dinara, a sledi Energoprojekt [ENHL], sa A Listinga, sa 6,22 miliona.

Akcijama Alfa plama [ALFA], sa B Listinga, trgovalo se za 919.483 dinara, dok je hartijama Galenike Fitofarmacije [FITO] i Veterinarskog zavoda Subotica [VZAS] realizovano po nešto više od pola miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: