Mrkonjić: Strateški partner za Jat

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić kaže da će pregovori o strateškom partnerstvu za prodaju aviokompanije Jat početi u martu.

Izvor: B92

Subota, 27.02.2010.

14:20

Default images

Mrkonjić je rekao da je dogovoreno da menadžment Jata uđe u razgovore sa budućim strateškim partnerom bez koga će država teško prodati ovu avio kompaniju. "Bez strateškog partnera sama država će mnogo teže dovesti Jat na poziciju da bude ozbiljna kompanija, što jeste državni interes", rekao je on.

Kako je naveo, zato je menadžment dobio zadatak da pripremi osnovne elemente, što je i učinio, i 1. marta će podneti izveštaj Vladi, posle čega će se nastaviti pregovori sa potencijalnim strateškim partnerima.

Mrkonjić je dodao da je novi mendžmenta Jata, izabran u julu prošle godine, izradio program realizacije sanacije kompanije. "U ovom programu stoji da je Jat prošlu godinu završio sa gubitkom od 20 miliona evra koje je Vlada obezbedila da im se plati, za ovu godinu su od Vlade tražili garanciju od 40 miliona evra kako bi je isterali do kraja sa pozitivnom nulom, bez nabavke aviona za koje nema para i sa postojećom flotom", rekao je on.

Inače, mediji poslednjih dana pišu o navodnom interesu bivših vlasnika kompanije Marbo, biznismena Andreja Jovanovića i Bojana Milovanovića, da uđu u partnerstvo sa državom i postanu vlasnici 51 odsto nacionalnog avioprevoznika.

"Što se mene lično tiče, dobro je i da naši ljudi budu uključeni u strateško partnerstvo i da firma koja bude solventna uzme Jat i realizuje program", smatra Mrkonjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: