Prihod Merkatora u Srbiji 450 mil.€

Trgovinska kompanija Merkator u Srbiji ostvarila je pošle godine prihod od oko 450 miliona evra, objavila je ta kompanija.

Izvor: Beta

Subota, 27.02.2010.

12:53

Default images

Predsednica Upravnog odbora Merkatora u Srbiji Stanka Čurović izjavila je da od početka godine ta kompanija posluje u okviru Merkatora jugoistična Evropa koji je ostvario 899 miliona evra prihoda u čemu je Srbija učestvovala sa 51 odsto.

To je ambiciozan rast s obzirom na prognoze, kazala je Čurović i dodala da je najveći problem poslovanja u Srbiji kursni rizik. Kako je saopšteno, tržišni udeo Merkatora u Srbiji je između osam i devet odsto.

"Srbija je najznačajnije tržište u celoj grupi, odmah posle Slovenije", kazala je ona i dodala da su investicije u Srbiju prošle godine bile 45 miliona evra, a ove godine u planu su ulaganja od oko 20 miliona.

Čurović, koja je i pomoćnica predsednika Uprave Merkator trgovina jugoistična Evropa, objasnila da je da „Merkator trgovina jugoistočna Evropa“ pokriva sva tržišta izuzev Slovenije i da se u 2010. na tom tržištu očekuje rast prihoda od devet odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: