Mrkonjić: Protesti, ali ne na pruzi

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić kaže da radnici u Srbiji ne mogu nezadovoljstvo da iskazuju blokranjem pruga.

Izvor: B92

Subota, 30.01.2010.

18:13

Default images

On navodi da razume razloge nezadovoljstva, ali da blokiranje pgura nije bezbedno i radnici mogu da ugroze sopstvene živote. "Radnici svoja prava treba da traže na mestima gde je to bezbedno, a ne na mestima gde su njihovi životi ugroženi", rekao je Mrkonjić.

Ministar je istakao da je vozovima potrebno do dva kilometra da se zaustave i da bi mogla da se dogodi velika tragedija ukoliko bi voz naišao na više stotina radnika koji blokiraju prugu.

Železnička pruga ima status zaštićenog objekta, u rangu vojnih objekata, istakao je on i kazao da, kao ministar za infrastrukturu, čini velike napore da se zaposle radnici na velikim infrastrukturnim projektima, istakavši da će ove godine Srbija biti "jedno veliko gradilište".

"Ne vidim ko to u zemlji više čini od mene", rekao je on dodajući da će ove godine samo na izgradnji severnog kraka Koridora 10, od Novog Sada do Horgoša i od Subotice do Kelebije, raditi oko 200 hiljada ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: