Srbijagas partner ruskom osiguranju

Javno preduzeće Srbijagas i ruska osiguravajuća kuća Sogaz, koja je u vlasništvu Gasprom grupe, osnovaće zajedničku kompaniju za osiguranje u Srbiji.

Izvor: Tanjug

Sreda, 27.01.2010.

11:24

Default images

"Sogaz" će u budućem zajedničkom preduzeću imati 51 odsto vlasništva, a Srbijagas 49 odsto. Pismo o namerama predato je Narodnoj banci Srbije krajem prošle godine, a predaja zvaničnog zahteva NBS bi, kako je navedeno u saopštenju, trebalo da usledi krajem februara ili početkom marta.

Planirano je da kompanija operativno počne da funkcioniše u drugom kvartalu 2010. i očekuje se da će u prve tri godine rada nove osiguravajuće kuće u Srbiji biti investirano između 7,5 i osam miliona evra.

Delatnost zajedničkog preduzeće pod nazivom "Sogaz Srbija”, kako je dogovoreno, biće usmerena na oblast energetike i to pre svega na osiguranje imovine, rizika od odgovornosti, a kasnije i na dobrovoljno zdravstveno osiguranje koje, kako je navedeno, u našoj zemlji još nije zaživelo u punoj meri.

“Sve ključne odluke u novom zajedničkom preduzeću biće donete uz saglasnost obeju strana, a "Srbijagas”, kao strateški partner Gasproma u regionu, ovim projektom započinje novi vid saradnje i poslovnog povezivanja sa jednom od najvećih kompanija u svetu”, navedeno je u saopštenju.

Imajući u vidu da kompanija "Sogaz” ima rejting renomiranih svetskih agencija, poput "Standard end Purs” i "Fič”, rukovodstvo "Srbijagasa” izražava uverenje da će osnivanje prve rusko-srpske osiguravajuće kuće u Srbiji uticati na dalje povećanje konkurentnosti u sektoru osiguranja na dobrobit građana Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

9 h

Podeli: