Vlada će podržati kupovinu Luke Bar

Vlada Srbije će politički i finansijski podržati domaće kompanije u daljem investiranju u zemlje bivše Jugoslavije, kaže potpredsednik Vlade Mlađan Dinkić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.11.2009.

18:34

Default images

"I direktno iz budžeta ćemo podržavati neke od strateških projekata koji su u interesu bilateralnog ekonomskog razvoja, kao što je Luka Bar", rekao je Dinkić.

On je dodao da postoje zainteresovane domaće kompanije za ulaganje u tu crnogorsku luku i dodao da će Vlada Srbije "odvojiti određena sredstva i biti manjinski suvlasnik u zajedničkom preduzeću koje će voditi kompanije".

Prema njegovim rečima, konzorcijum srpskih firmi je pred vladu izneo da želi da učestvuje na tenderu za kupovinu Luke Bar i naveo da je vlada spremna da podrži taj projekt s manjinskim učešćem.

Dinkić, koji je i ministar ekonomije, nije želeo da precizira o kojim firmama se radi, kao ni koliko bi novca Vlada Srbije izdvojila za udeo u vlasništvu Luke Bar. Dodao je da bi, ako bi se ostvarila ta investicija, bilo nastavljena rekonstrukcija pruge Beograd-Bar.

Podsetimo, ideju o uključivanju Srbije u proces privatizacije Luke Bar prvi put je pomenuo ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić, a mediji su pisali i o tome da su se predtavnici srpske industrije tim povodom sastali i sa premijerom Mirkom Cvetkovićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: