Završeni pregovori sa MMF-om

Delegacija Misije Međunarodnog monetarnog fonda završila je pregovore sa predstavnicima Vlade Srbije, u okviru druge revizije stend-baj aranžmana.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 31.08.2009.

13:06

Default images

Rezultate dogovora o ekonomskoj politici Srbije za 2009. i 2010. godinu će, međutim, na zajedničkoj konferenciji u Vladi Srbije sutra saopštiti šef Misije MMF-a Albert Jeger, ministar ekonomije Mlađan Dinkić, ministarka finasija Srbije Diana Dragutinović i guverner Radovan Jelašić.

Guverner Narodne banke Srbije razgovarao je sa predstavnicima Misije MMF-a, o sprovođenju monetarne politike i monetarnoj stabilnosti u Srbiji, rečeno je u centralnoj banci.

Jelašić se sastao sa juče i danas sa predstavnicima Misije MMF-a, u okviru tehničkih razgovora o reviziji stend baj aranžmana odobrenog polovinom maja ove godine.

Tokom dosadašnjih razgovora sa MMF postignuta je saglasnost da u ovoj godini neće biti povećan porez na dodatu vrednost (VIP) i da neće biti smanjene plate i penzije.

Prema izjavama potpredsednika Vlade Srbije Mlađana Dinkića i Božidara Đelića datim u petak, MMF se načelno saglasio da se dozvoljeni budžetski deficit Srbije u ovoj godini poveća sa tri na 4,5 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Misija MMF-a počela je 24. avgusta drugu reviziju tekućeg stend baj aranžmana sa Srbijom, koji će trajati do aprila 2011. godine. Srbija je do sada povukla prvu tranšu od oko 788 miliona evra, a povlačenje druge tranše zavisi od izveštaja Misije MMF-a o sprovođenju dogovorene ekonomske politike u Srbiji, posle završene revizije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: