Dragin: PKB ostaje državni

Poljoprivredni kombinat Beograd (PKB) će najverovatnije ostati jedino poljoprivredno preduzeće u vlasnistvu države, jer je to opšti interes.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.06.2009.

08:51

Default images

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Saša Dragin kaže da je „u ovom vremenu ekonomske krize bitno da država zadrži deo mogućnosti za snabdevanje građana najvažnijim poljoprivrednim proizvodima i zato smo vrlo blizu odluke da ostavimo PKB kao jedino državno preduzeće u ovoj oblasti“.

Napomenuvši da bi svakako trebalo u tom procesu obaviti ozbiljno restrukturisanje PKB-a, Dragin je kazao da se o svemu tome pregovara sa beogradskom vlašću u šta su uključena i ministarstvo ekonomije i Agencija za privatizaciju.

Namera je, dodao je, da se iz državne imovine, koja još nije rasprodata, izvuče najviše i istovremeno zaštite prava radnika.

Dragin je rekao da je on i dosad bio nezadovoljan privatizacijom u poljoprivredi i da se zalagao za zaustavljanje privatizacije PKB-a, jer se, kako je rekao, bojao da bi tu privatizaciju mogli ući ljudi koji nisu zainteresovani za poljoprivredu, već za kupovinu zemljišta po niskoj ceni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

20 h

Podeli: