Profit Rajfajzena 77,9 miliona evra

Rajfajzen banka u Srbiji je u 2008. imala najbolje poslovne rezulatate od kad je počela poslovanje u Srbiji, uz ostvaren rekordan profit od 77,9 miliona evra.

Izvor: Beta

Četvrtak, 26.02.2009.

16:02

Default images

Kapital banke je uvećan sa 439 na 496 miliona evra, banka je prošle godine otvorila 11 filijala i sada ih ima 102, dok je broj klijenta uvećan na 545 hiljada, odnosno za 65 hiljada.

Ukupni krediti privredi su 995 miliona evra, zajedno sa direktnim zaduženjima preduzeća iz centrale Rajfajzen banke u Beču, dok su depoziti privrede u toj banci 433 miliona evra. Trenutna kreditna zaduženja građana u Rajfajzen banci su u vrednosti 449 miliona evra, dok su malim i srednjim preduzećima odobreni krediti u iznosu 274 miliona evra.

Predsednik Izvršnog odbora Rajfajzen banke u Srbiji Oliver Regl izjavio je danas da su planovi te banke da i u 2009. godini, u otežanim uslovim finansiranja, zadrži vodeću poziciju u kreditiranju privrede i stanovništva. "Rajfajzen banka ima dovoljno likvidnih sredstava za kreditiranje klijenata, ali će ove godine, zbog globalne krize, potražnja za kreditima biti manja, a banka će morati da se efikasnije štiti od rizičnih plasmana", rekao je on.

Banka raspolaže sa 700 do 800 miliona likvidnih sredstava za kreditiranje klijenta, a u protekla tri dana pristigli su joj zahtevi preduzeća za kredite čije kamate subvencioniše država u ukupnoj vrednosti od 12 miliona evra.

Regl je rekao da Rajfajzen banka spremno dočekuje sve izazove sa kojima je suočen finansijski sektor usleg globalne ekonomske krize, a potvrda njenih dugoročnih planova u Srbiji je izgradnja poslovne zgrade na Novom Beogradu, koja je početi na jesen i u koju će biti uloženo oko 30 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: