Kozje mleko iz Srbije u Dubaiju

Mlekara za preradu kozjeg mleka Selekt milk iz Inđije planira učešće na Sajmu hrane Gulfud u Dubaiju od 23. do 26. februara i plasman proizvoda u inostranstvo.

Izvor: Tanjug

Subota, 14.02.2009.

15:11

Default images

"Nadamo se uspehu na tom sajmu i dobrom plasmanu naših proizvoda i na strano tržište, jer je poznato da u arapskim zemljama vlada veliko interesovanje za proizvode od kozjeg mleka", rekao je direktor te mlekare Milovan Bulatović.

Selekt milk dobio je poziv za učešće na Gulfudu od Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) i spreman je da se odazove i uzme učešće na tom sajmu ukoliko bude obezbedjen transport njenih proizvoda, objasnio je Bulatović.

Proizvodi te mlekare su vrhunskog kvaliteta i šest do osam puta su bolje bakteriološke ispravnosti nego što to zahteva Evropska unija, istakao je on i podsetio da Selekt milk trenutno tržištu isporučuje više vrsta proizvoda od kozjeg mleka, među kojima jogurt, mleko, dve vrste sira i tri vrste fermentisanih napitaka od kozje surutke .

Bulatović je kazao da se ti proizvodi mogu kupiti u velikim tržnim centrima Tempo, Merkator, "Rodić", Idea, Veropulos i oko 20 ekskluzivnih prodavnica u Beogradu i Novom Sadu.

Bulatović je izjavio da je cilj Selekt milka da se proizvodi te mlekare u budućnosti nađu u apotekama u Srbiji, jer su prema njegovim rečima, kozje mleko, surutka, jogurt i drugi proizvodi od te vrste mleka "pola hrana, a pola lek".

Prema njegovim rečima, ta mlekara za sada nema u planu proširivanje proizvodnog asortimana, jer je sa postojećim, kako tvrdi Bulatović, već jedna od najvećih mlekara te vrste u ovom delu Evrope.

Bulatović je rekao da Selekt milk objedinjuje proizvodnju svih navedenih proizvoda od kozjeg mleka, dok su drugi proizvodni pogoni obično mali i orijentisani na proizvodnju samo jednog artikla od te vrste mleka.

"Mi smo se upustili u jedan veliki projekat sa nadom da svo kozje mleko koje se proizvede u Vojvodini bude prerađeno u našoj mlekari", naglasio je i dodao da ta inđijska mlekara za otkup kozjeg mleka, u zavisnosti od kategorije, plaća od 35 do 65 dinara po litri.

On je podsetio i da Selekt milk isporučuje svoje proizvode velikom broju državnih ustanova u Novom Sadu, imeđu ostalog, gerontološkim centrima, Institutu u Kamenici, kao i jednom od najvećih dečijih vrtića na Balkanu "Radosno detinjstvo", čime u naturi vraća kredit dobijen od Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj Izvršnog veća Vojvodine.

Farma i najsavremenija mlekara radi od juna 2007. godine, rađena je po svim standardima EU, a kapacitet mlekare je 15.000 litara mleka dnevno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: