Dozvole za satelitske TV provajdere

Agencija RATEL je saopštila da planira da u prvom tromesečju 2009. izda prve dozvole za provajdere televizijskog satelitskog programa tipa DTH.

Izvor: B92

Sreda, 26.11.2008.

10:40

Default images

Izvršni direktor Republičke agencije za telekomunikacije Srbije Milan Janković je kazao da će nacrt pravilnika o načinu izdavanja dozvola za distribuciju televizijskog programa preko satelita do gledalaca biti napravljen do kraja ove godine.

U Srbiji, prema njegovim rečima, tu vrstu satelitskih usluga već pružaju kompanije SBB, Pink i rumunska firma Digisat. Te kompanije gledaocima nude različite pakete televizijskih progrma.

Na skupu o digitalnom emitovanju televizijskog programa, Janković je rekao da odlučeno da za licence za DTH privajdere neće biti izdavane na tenderima, već da će se zainteresovane kompanije same prijavljivati. "Na taj način će biti regulisan ovaj segment telekomunikaciong tržišta u Srbiji", rekao je izvršni direktor Ratela.

Janković je naveo da Srbija ima obavezu da do 2015. godine pređe na digitalno emitovanje televizijskog programa, ali da će, kako je istakao, pokušati da to uradi do 2012. godine, do kada će to uraditi sve zemlje Evropske unije.

Predstavnik Telenora Leiv Sveninig je ocenio da je satelitsko emitovanje programa najbolji način za pružanje digitalnih usluga. Svening, koji je direktor Telenorovog satelitskog emitovanja programa za srednju i istočnu Evropu, istakao je da zemlje tog regiona imaju veliki potrencijal za razvoj satelitskog prenosa televizijskog signala do gledalaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: