Teniski centar Đokovića od jeseni

Izgradnja teniskog centra u Kragujevcu, koju finansira firma porodice Novaka Đokovića "Femili sport", počeće najkasnije u oktobru ove godine.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 03.07.2008.

09:04

Default images

"Grubi građevinski radovi počeće u oktobru ove godine, a ugovor o saradnji sa Đokovićima biće zaključen ubrzo", rekao je gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović i potvrdio da je lokalna samouprava ispunila obaveze u vezi sa lokacijom i infrastrukturom za budući "grad tenisa" u Kragujevcu.

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović najavio je da se sa porodicom Đoković pregovara oko učešća u još jednom velikom projektu od značaja za komunalnu privredu grada.

Otac poznatog tenisera Srđan Đoković rekao je da će investirati više sredstava nego što je bilo planirano. "Odlučili smo da proširimo kapacitete budućeg poslovno-teniskog kompleksa u Kragujevcu, pre svega, hotela i trgovinskog centra. Izvesno je da ćemo investirati više sredstava nego što je prvobitno bilo planirano", rekao je on, ali nije naveo novu vrednost ulaganja.

Đoković je odbacio nagađanja u javnosti da je ta porodica odustala od gradnje teniskog centra u Kragujevcu i dodao da je zainteresovana da i u drugim gradovima u Srbiji kroz slične projekte afirmiše tenis. "Nema nikakvih prepreka za posao u Kragujevcu koji će ići paralelno sa izgradnjom centra u Beogradu", rekao je Srđan Đoković.

On je naglasio da su poslovni ljudi iz Izraela veoma zainteresovani da budu su investitori projekta u Kragujevcu.

Stevanović je rekao da ima još poznatih sportista koji investiraju u Kragujevac i naveo da su košarkaši Vlade Divac i Nikola Lončar nedavno kupili zemljište u naselju Stara radnička kolonija, preko puta lokacije na kojoj će se graditi centar Plaza.

"Planirana je izgradnja stambeno-poslovnog prostora od 36 hiljada kvadrata, a vrednost jednog ara tog zemljišta već je skočila na 36 hiljada evra“, rekao je gradonačelnik Kragujevca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: