VAC prodao udeo u "Futuri plus"

Nemački medijski gigant VAC (WAZ) prodao je svoj poslovni udeo od 50 odsto u srpskom trgovinskom društvu "Futura Plus" danskoj firmi EMI, saopšteno je iz VAC-a.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 08.05.2008.

08:44

Default images

Nemačka kompanija "Vest dojče algemajne cajtung" (Westdeutsche Allgemeine Zeitung - WAZ) je prodala 50 odsto svog učešća, tako da je danski EMI koji je već imao 50 odsto učešća postao jedini vlasnik. Ova odluka rezultat je višemesečnih pregovora, a kao obrazloženje za prodaju nemački medijski koncern je naveo poštovanje srpskog kartelskog prava.

"Mi i ubuduće nameravamo da u ovoj oblasti poslovanja intenzivno radimo i da naš angažman znatno pojačamo. Ove nove poslovne aktivnosti prema kartelskom pravu ne bi bilo moguće povezati sa vlasničkim udelom u ‘Futuri Plus’", izjavio je direktor VAC-a za Srbiju Verner Herik.

Taj koncern je najavio da se ove poslovne aktivnosti odnose na rad firmi ″Štampa sis″, ″Štampa pres″ i ″Štampa komerc″ koje su u stopostotnom vlasništvu VAC-a.

Podsećanja radi, medijska kompanija VAC većinski je vlasnik lista Politika, dok je sa druge strane firma "Futura plus", koju čini najveća prodajna mreža kioska, poznata široj javnosti po tome što je njen prethodni vlasnik bio Stanko Subotić, glavni osumnjičeni za organizovanje šverca cigareta tokom devedesetih godina.

"Futura plus" je od 2004. godine bila u vlasništvu nemačke medijske kompanije VAC i danske EMI grupe. "Futura plus" je najveći srpski lanac kioska i distributer štampanih medija. Poseduje 1.200 vlastitih maloprodajnih objekata i 800 maloprodajnih objekata kupaca, kao i 3.500 zaposlenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: