Fondijarija preuzela DDOR-Novi Sad

Italijanska kompanija "Fondijarija" zvanično je preuzela DDOR-Novi Sad, za čijih je 83,32% akcija uplatila 220 miliona evra.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 31.01.2008.

14:00

Default images

Potvrdu da je transakcija izvršena saopštio je direktor Agencije za osiguranje depozita Milorad Džambić, na vanrednoj sednici Skupštine akcionara DDOR-a.

Prema njegovim rečima, treća osiguravajuća kompanija po veličini u Italiji je prihvatila uslov da prenos akcija bude besplatan, tako da će 3.147 sadašnjih i bivših zaposlenih dobiti bez provizije u proseku 3,2 akcije po godini staža, vredne oko 400 evra.

Sedište firme ostaće u Novom Sadu, zadržaće se ime i stari menadžment sa generalnim direktorom Darkom Botićem na čelu, a u dogledno vreme neće biti ni značajnijih otpuštanja.

Akcionari su, jedino, danas razrešili članove starog i izabrali novi Upravni odbor.

"Fondijarija SAI", sa sedištem u Milanu, na prošlogodišnjem tenderu jedina je dostavila obavezujuću ponudu i time stekla mogućnost da bez konkurencije preuzme drugu osiguravajuću kuću u Srbiji, odmah iza "Dunava".

DDOR-Novi Sad je osvojio 30 odsto domaćeg tržišta, ima mrežu od preko 100 filijala i nešto više od 2.000 zaposlenih. Pod tim nazivom postoji od juna 1990. godine, nakon što su se definitivno spojili nekadašnji ZOIL "Novi Sad" i ZOIL "Vojvodina".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: