Meril Linč suvlasnik MPC propertisa

Meril Linč (Merrill Lynch) je postao manjinski vlasnik kompanije za razvoj i izgradnju nekretnina MPC propertis (Properties).

Izvor: Beta

Utorak, 08.01.2008.

08:36

Default images

U MPC propertisu nisu želeli da navedu kolika je vrednost posla ni koliki udeo su preuzeli Amerikanci, ali su istakli da je taj ugovor o strateško-poslovnom partnerstvu prva investicija Meril Linča na teritoriji bivše Jugoslavije.

"Potpisivanjem tog ugovora, koje je usledilo nakon višemesečnih pregovora, postavljeni su temelji za zajedničku ekspanziju u regionu i povećanje investicija", ocenili su u MPC-u.

Prvi čovek za investicije Meril Linča u srednjoj i istočnoj Evropi i Africi Rodžer Baris, kako je saopšteno, rekao je da je ta banka tražila kvalitetnog lokalnog partnera u Srbiji i utvrdila da MPC propertis zadovoljava sve kriterijume, a neke i premašuje.

"Partnerstvo Meril Linča i MPC propertisa je značajno i za Srbiju, jer je dobar pokazatelj da postoji poverenje stranih investitora u ulaganje u dalji razvoj srpskog tržišta", istakao je on.

Beogradska kompanija MPC Propertis trenutno gradi trgovinski centar "Ušće" na 130 hiljada kvadratnih metara, u koji će uložiti 150 miliona evra, a pored tog objekta biće izgrađena kula bliznakinja Poslovnog centra "Ušće", vredna 40 miliona evra.

Kako su istakli u MPC-u, u planu je izgradnja još nekoliko tržnih centara u Beogradu.

Meril Linč je jedna od vodećih svetskih kompanija za upravljanje imovinom klijenata, sa kancelarijama u 38 zemalja i ukupnim kapitalom klijenata koji ima vrednost skoro 1.800 milijardi američkih dolara.

Kao investiciona banka, vodeća je u poslovima trgovine i osuguranja hartija od vrednosti i bavi se strateškim konsaltingom korporacija, vlada, vladinih institucija i pojedinaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: