Đilas: Iz NIP-a 600 miliona evra

Ministar Dragan Đilas je izjavio da će u narednoj godini za finansiranje projekata iz NIP-a biti izdvojeno oko 600 miliona evra.

Izvor: B92, FoNet

Ponedeljak, 26.11.2007.

17:01

Default images

"Nadamo se da ćemo potrošiti sav novac i da ćemo izabrati projekte koji mogu da se realizuju, a ne kao do sada da mnogi kandiduju projekte koje ne mogu da završe", izjavio je Đilas novinarima posle obraćanja članovima Američke privredne komore u Srbiji.

Đilas je najavio da će naredne godine oko 70 odsto novca iz Nacionalnog investicionog plana (NIP) biti uloženo u infrastrukturne projekte.

"Znam da to neće biti popularno i da će se neke moje kolege ministri malo ljutiti zbog toga, jer će neke oblasti koje zaslužuju da u njih investiramo ostati bez dovoljno para, ali mi moramo da uđemo u priču završetka velikih puteva, gasovoda i ozbiljnih investicija", rekao je Đilas.

On je istakao da će prioriteti u narednoj godini biti završetak obilaznice oko Beograda, izgradnja mostova, gasovoda, investicije u vojsku i rekonstrukcija aerodroma Batajnica kako bi on mogao da se koristi za civilni saobraćaj.

Prema rečima Đilasa, do danas je potrošeno oko dve trećine novca iz NIP koji je predviđen za projekte u ovoj godini.

"Nisam srećan zbog toga. Odgovorni za to su oni koju su predlagali projekte koji ne mogu da se završe i koji su pokušali da rade mimo Zakona o javnim nabavkama", rekao je Đilas.

Ove godine za NIP je bilo izdvojeno 550 miliona evra, a pretpostavlja se da će 20 odsto sredstava ostati neiskorišćeno, dok bi naredne godine trebalo da sva predviđena sredstva budu potrošena, istakao je Đilas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: