Srpski proizvodi osvajaju Irak

Na iračkim trpeziama moguće je pronaći Bejbi King i Alevu, a ovi prehrambeni proizvodi iz Srbije osvajaju iračko tržište.

Izvor: B92

Petak, 11.05.2007.

09:16

Default images

Reč je o proizvodima kompanija Aleva i Flori koji su u toj dalekoj zemlji, posredstvom kompanije Hamurabi iz Starih Banovaca, prisutni već četiri godine.

“Irak ima 28 milona stanovnika, druga je država u svetu po rezervama nafte i kao takva, otvorena je za nove artikle. Proizvođači iz Srbije ne smeju se zadovoljavati plasiranjem robe u zemlje u okruženju, već moraju otvarati svoju ponudu i ka novim tržištima. Odličan plasman kompanija Aleve i Flori je pravi primer mogućnosti saradnje naše dve države”, kaže direktor kompanije Hamurabi, Jasir Kaldon.

Projekat osvajanja tržišta počeo je 2003. godine agresivnom marketinškom kampanjom, organizovane su promocije i plasman proizvoda na police trgovinskih radnji u Iraku. U kampanju je, prema Jasirijevim rečima, uloženo 1,2 miliona evra.

Jasiri je naglasio da se danas, posle četiri godine, vide prvi finansijski rezultati. Razlog tome je odlično pozicioniranje proizvoda Bejbi King i Aleve među trgovinskim radnjama dve velike opštine u Bagdadu, kao i u asortimanu Asocijacije pedijatrije Iraka.

“Svaki veliki projekat treba gledati dugoročno. Nakon tri godine probijanja tržišta, mi tek sada ostvarujemo pozitivne finansijske efekte. Upravo spremamo još jedan kontigent robe u vrednosti 200 hiljada evra. Naša firma u Iraku ima 14 zaposlenih, a logističku podršku pruža cela moja porodica”, kaže Jasiri. On je najavio formiranje izvoznog tima za robu široke potrošnje iz Srbije u Irak. Izvozni tim bi, uz pomoć države, imao cilj da pojača paletu proizvoda iz domaćih fabrika, a takođe i da pojača našu prodajnu mrežu u Iraku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: