Cane Subotić gradi hotel u C. Gori

Srpski biznismen Stanko Subotić Cane planira da sagradi hotel sa šest zvezdica na Svetom Stefanu vredan 20 miliona €.

Izvor: B92

Sreda, 28.03.2007.

12:48

Default images

Subotićev hotel, za čiju gradnju je kupljena zemlja pored ekskluzivne Vile Montenegro, u mestu Sveti Stefan, imaće 40 ekskluzivnih apartmana sa svom pratećom opremom, piše podgorička štampa.

Subotić je predložio da se Crna Gora okrene razvoju elitnog turizma i da na taj način privuče visokoplatežnu klijentelu.

On je kazao da je njegova kompanija Futura Montenegro zainteresovana i za kupovinu i objedinjavanje crnogorskih distributivnih kuća, koje se bave legalnom prodajom cigareta i novina, među kojima je i državni Duvankomerc.

"Trenutno pregovaramo sa svim crnogorskim distrubuterskim kućama. Sa njima se dobro poznajemo, pošto sve te kuće imaju saradnju sa beogradskom Futurom", rekao je Subotić.

On i medijski koncern WAZ zajedno u Srbiji imaju kompaniju Futura plus, koja se bavi distribucijom i maloprodajom. WAZ je u Crnoj Gori kupio polovinu akcija podgoričkog lista "Vijesti", a saopštio je da je zainteresovan i za kupovinu dela akcija "Dana" i "Pobjede".

"Cilj nam je da poput zemalja regiona i u Crnoj Gori stvorimo mnogo savremeniju distribitivnu mrežu i maloprodaju sa širokim dijapazonom usluga, na mnogo većem nivou nego što to sada pružaju ovdašnji distrubuteri i maloprodavci", kazao je Subotić.

Poljski ekonomski časopis "Vprost" objavio je da je Stanko Subotić na 86. mestu liste od 100 najbogatijih ljudi jugoistočne Evrope.

Subotić poseduje kompanije u Srbiji, Francuskoj, Rusiji i Grčkoj, a firme se pretežno bave distribucijom i maloprodajom bezalkoholnih pića, energetskih napitaka i sportske opreme.

Vlasnik je vinarije u Francuskoj, koja proizvodi vino Lui Max, čija se cena u zapadnoevropskim prodajama kreće oko 500 evra za litar. Njegov kapital procenjuje se na 650 miliona evra, piše taj list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: