Ceo grad u šoku: Propada jedan od najvećih tržnih centara?

Sve važne radnje pod jednim krovom – to je ono što čini dobar šoping centar.

Izvor: Fenix-magazin/SÈ

Sreda, 25.01.2023.

09:52

Ceo grad u šoku: Propada jedan od najvećih tržnih centara?
Ilustracija: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Poslednjih decenija oni su se pojavili u mnogim gradovima Severne Rajne-Vestfalije. Operater velikog trgovačkog centra u Rurskoj oblasti Marler Stern je nesolventan. Međutim, nemački mediji pišu kako će outlet centar ostati još neko vreme otvoren, prenosi Feniks magazin.

Trgovački centar Marler Stern u Marlu jedan je od najvećih trgovačkih centara u središtu grada u Severnoj Rajni-Vestfaliji.

Na gotovo 58.000 metara kvadratnih smeštene su radnje, samoposluge, pekare, kancelarije gradske uprave i celi sprat s outlet radnjama poznatih robnih marki.

Šokantna informacija za grad

Etaža s planiranih 70 do 90 outlet radnji u Marlu preuređena je pre nekoliko godina, a još uvek nisu smeštene sve radnje u predviđeni prostor.

Preuređenje centra je trebalo da otvori do 400 novih radnih mesta. Ali sada šokantna informacija potresa grad Marl.

Operator Marler Stern, Fakt AG, podneo je zahtev nadležnom sudu u Esenu za pokretanje stečajnog postupka, pišu nemački mediji.

Trgovački centar nastavlja da radi uprkos nesolventnosti

Kako navode mediji, ta grupacija poseduje većinu trgovačkog centra. Međutim, stečajni postupak koji je u toku ne utiče na tekuće poslovanje, a radnje su i dalje otvorene.

Radnici stoga mogu da nastave da rade svoj posao.

Operater modnog outleta rekao je nemačkim medijima kako stečaj nije imao uticaj na rad radnji. Naime, Fakt AG je samo sused i suvlasnik nekih poslovnih jedinica, navodi se.

Umesto toga, žele da nastave da ulažu. Predviđeno je preuređenje trgovačkog centra, kao i useljenje novih radnji.

Ne spominje se kako će se to realizovati s obzirom na postupak nesolventnosti. Ipak, konkretni potezi trebali bi da se dogode tokom sledećih 18 meseci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: