Stigao račun za grejanje od 1,6 miliona evra: "Da ovo dobije 90-godišnja baka, pala bi mrtva"

Zbog energetske krize mnogi potrošači očekuju kako će ove zime morati duboko da posegnu u džep da plate račun za grejanje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.11.2022.

16:25

Stigao račun za grejanje od 1,6 miliona evra:
Ilustracija: Shutterstock/TeodorLazarev

S računom od 1,6 miliona evra većinu bi ipak "srce štrecnulo”.

Upravo se to dogodilo jednom muškarcu iz Norderstedta u Šlezvig-Holštajnu, koji je bes zbog računa pokazao u videu objavljenom na Jutjubu, prenosi Feniks magazin.

Prema "informativnom pismu o mogućim potencijalima uštede” koje je dobio od gradskog preduzeća Stadtwerke Norderstedt, muškarac bi za daljinsko grejanje trebalo da plati 1.647.620,33 evra za procenjenu godišnju potrošnju od 9.840.000 kilovat-sati.

Uz samo "mali gubitak toplotne udobnosti” mogao bi da uštedi oko 590.400 kilovat-sati energije ili 98.000 evra.

Jasno mu je kako to može da bude samo greška: vatrogasac već dva meseca ima kuću sa sedam soba i 150 kvadratau Norderstedtu kraj Hamburga.

"Ne želim da grejem celu ovdašnju četvrt”, kaže.

Međutim, pita se zašto se takva pisma uopšte šalju.

Neki ljudi bi ih shvatili zdravo za gotovo: "Da ovo dobije 90-godišnja baka, ona će se srušiti mrtva”, ogorčeno kaže muškarac.

"Zar niko ne proverava poštu koju šaljete?”, pita se vatrogasac je u svom videu koji traje duže od sedam minuta. Njegovu reakciju zbog računa pregledalo je više od 72.000 korisnika Jutjuba, piše portal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: